Харчові підприємства в Україні перевірятимуть по-новому

0
16

Сьогодні відбулося вручення сертифікатів аудиторів НАССР за результатами 1,5-річного навчання, проведеного Проектом ЄС “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” для представників Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Про це  повідомили у прес-службі відповідного Проекту ЄС.

“Відповідно до нового харчового законодавства, відповідальність за безпечність харчових продуктів несуть безпосередньо оператори ринку харчових продуктів, а саме: виробник, переробник, продавець, перевізник. Це досить важливий момент, який вимагатиме від операторів ринку певної реорганізації своєї діяльності — впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР.

Принципи НАССР означають ідентифікацію, оцінку та контроль небезпечних факторів, що є визначальним для безпечності харчових продуктів.

Державний контроль за впровадженням цього здійснюватиме Держпродспоживслужба”, — сказано у повідомленні.

В рамках проекту ЄС “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” 1,5-річний навчальний курс пройшли 500 інспекторів Держпродспоживслужби з усіх регіонів України.

Ті, хто за результатами навчання успішно склав незалежне тестування, отримали сертифікати аудиторів, які нададуть їм право перевіряти ефективність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, операторами ринку.

“Впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, сприятиме виходу українських виробників на європейський та світовий ринки, а українським споживачам надасть можливість вживати не тільки смачну, а й безпечну їжу”, — додали у прес-службі.