Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України запустили проект, основною метою якого є створення в Україні національної системи безпеки і контролю якості продуктів харчування рибного походження, передає прес – служба Мінагрополітики.
«Для ФАО реалізація цього проекту є надзвичайно важливою, особливо в умовах нещодавнього спалаху ботулізму в Україні через вживання рибної продукції. Серйозної уваги вимагає той факт, що сьогодні не існує належного контролю за санітарно-технічними і санітарно-гігієнічними умовами виробництва», — зазначив Координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков.
Зазначається, що реалізація проекту має сприяти поліпшенню української законодавчої системи, процесів виробництва в рибному господарстві та доступу українських рибних виробників на міжнародні ринки.
Планується, що в рамках проекту буде проведена інформаційно-роз’яснювальна кампанія для рибогосподарських лабораторій з їх обов’язками згідно з новими правилами, а також тренінги для інспекторів рибної продукції щодо імпорту та вимог до сертифікації.
Інспектори пройдуть спеціальне навчання з перевірки риболовних суден, посадкових майданчиків, рибопереробних заводів і управління якістю та безпекою продуктів харчування.
В прес – службі додали, що реалізація даного проекту триватиме до квітня 2018 року.