Асоціація рибалок України б’є на сполох і заявляє про термінову необхідність провести позапланові перевірки якості товарів, які продаються в супермаркетах. Йдеться, зокрема, про те, що “жива риба”, котру реалізовують магазини, катастрофічно низької якості і є небезпечною для вживання.
Про це повідомили в Асоціації.
Так, в Асоціації рибалок України обурені нормами в законодавстві, які передбачають попередження про планову перевірку магазину за кілька днів з чітким зазначенням дати, коли прийдуть контролери.
“Ясна річ, що такі перевірки перетворюються на фарс. Що можна виявити, якщо інспектор повинен чітко в запиті вказати коли, о котрій він буде, і що він буде перевіряти. Недобросовісним продавцям такими нормами значно полегшили “роботу”, — розповів голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.
За його словами, “пальму першості в поширенні неякісного, простроченого, а то й відверто „лівого“ товару сьогодні тримають великі торгові мережі”.
Зокрема, це стосується і риби.
“Супермаркет є безвідходним виробництвом. Якщо ви запитаєте у керівництва скільки рибної продукції їм доводиться списувати, так як це швидкопсувний продукт, то у відповідь отримаєте тільки посмішку. У супермаркеті риба в будь-якому вигляді не пропадає.
Якщо рибу не купили в живому вигляді, і вона заснула, то її, як охолоджений рибний продукт викладають в льоду на прилавок. Якщо ж і в такому вигляді вона не знайшла свого покупця, її чистять і потрошать, щоб прибрати явні ознаки товару не „першої свіжості“. Але, якщо і так її не купили. Цей шматок м’яса, який явно розкладається і який вже не можна назвати рибою, направляють в цех, де роблять риб’ячий фарш. Ось такий круговорот „риби“ в супермаркеті!”, — розповіли в Асоціації.
На підтвердження власних слів риболови надали фото побитої, хворої та напівживої риби, які були зроблені у різних супермаркетах.
- ФБ
- ВК
- ОК
- Google+