Дозволені граничні межі вмісту антибіотиків у молочній харчовій продукції в Україні визначаються нормативними документами ще часів радянського союзу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат С.Тригубенко.
“А стосовно кількості антибіотиків, точніше дозволених їх граничних меж в молоці — то такі стандарти в Україні дійсно відсутні. Діють регламенти ще радянського союзу, і про наміри їх оновити чи розробити нові поки не чутно, ані від контролерів, ані від науковців…”, — написав він.
Політик додав, що сьогодні сам ринок молочної продукція, а власне, провідні виробники, заявляють про проблему антибіотиків у сировині і “звертається по допомогу (у вирішенні цієї проблеми — ред.) до уповноважених органів влади”.
- ФБ
- ВК
- ОК
- Google+