В Україні поширена практика переписувати строки придатності продуктів харчування — нардеп

0
37

В Україні на сьогодні значно поширена практика переписувати дати виробництва і строки придатності тих чи інших продуктів харчування. Як наслідок, на стіл споживачам потрапляє прострочена та неякісна продукція. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп Сергій Тригубенко, коментуючи оприлюднений у мережі Інтернет відеоролик про неналежну роботу складу молочних продуктів в місті Ізюм Одеської області.

«Практика переписувати дати виробництва і строки придатності тих чи інших продуктів харчування, на жаль, та сьогодні поширена всюди: починаючи від непорядних виробників, до співробітників складу і закінчуючи продавцями. Страшно подумати, у скільки разів може бути збільшений реальний термін зберігання того чи іншого продукту, допоки він потрапить на стіл споживачеві», — зазначив С.Тригубенко.

При цьому, політик зауважив, що від дій недобросовісних посередників, які змінюють дати придатності продукції, страждають не лише споживачі, але й сумлінні виробники.

«Прикро і те, що відповідальний виробник кожен день ризикує своїм ім’ям, брендом та репутацією через нахабних постачальників, адже, якщо людина отруїлася йогуртом певної марки, то всі звинувачення лунатимуть на адресу саме виробника, котрий насправді може і не здогадуватися як посередники «увічнили» його продукт, подовживши терміни придатності», — написав нардеп.

Нардеп наголосив на тому, що за повну безконтрольність на ринку продуктів харчування мають бути відповідальні.

«І в першу чергу, за постійні отруєння та інфекційні хвороби українців повинні відповідати ті, хто не виконує своїх функцій — не захищає споживачів, попри прямі обов’язки! За некомпетентність одних, на жаль, сьогодні розплачуються інші, і цьому рано чи пізно має бути прокладено край. Тож, чекаю реакції чиновників на викладене відео і пояснень від місцевих перевіряючих служб, за які такі «красиві очі» вони ігнорують роботу не доброчесних постачальників», —  додав С.Тригубенко.