В Україні за першу декаду травня суттєво подорожчали продукти, які входять до борщового набору.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав експерт, директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
“Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, яким чином змінилися ціни за першу декаду травня 2017 року, тобто з 1 по 10 травня. За цей проміжок часу значно подорожчали продукти, які входять до складу так званого борщового набору, а саме: свинина, буряк, картопля, морква, капуста та цибуля”, — повідомив О.Дорошенко.
Експерт, посилаючись на дані Державної служби статистики пише, що свинина за десять днів травня піднялась в ціні на 3 грн за один кілограм, або 3,8%. Середня ціна на свинину становить 85 грн за кілограм.
“Суттєво подорожчали овочі. Збільшились ціни на моркву (на 1,3 грн або 13%), капусту (на 1 грн або 10%), картоплю (на 0,9 грн або 12%), цибулю (на 0,8 грн або 13%) та буряк (на 0,5 грн або 7%)”, — зазначив експерт.
Він також зауважив, що на 10 травня середня ціна (в цілому по усіх регіонах України) на моркву становить 12 грн за кілограм, на капусту — 10,6 грн, на картоплю — 8,7 грн, на цибулю — 7,3 грн та на буряк — 6,5 грн за 1 кілограм.
О.Дорошенко відзначив, що ціни на молочну продукцію та хліб стабілізувались.
“За першу декаду травня більш ніж на 1% подешевшали тільки курячі яйця та гречка, які зменшилися в ціні відповідно на 1,1 грн (або 11%) та 0,8 грн (або 3%). Курячі яйця 1-2 категорії коштують у середньому 10,5 грн за 1 десяток, а гречана крупа — 28,6 грн за кілограм”, — також додав О.Дорошенко.
- ФБ
- ВК
- ОК
- Google+